OGF™ Gübre

Organik Gübre Fabrikası

Organik Solucan Gübresi

Organik Gübre Fabrikası Solucan Gübresi, Her Türlü Sebze, Meyve Bahçeniz, Bütün Tarla ve Sera Bitkileriniz için, Besleyici, Köklendirici, Güçlendirici, Verim Arttırıcı ve Erkencilik Sağlayan Özelliklere Sahip Organik %100 Solucan Gübresi’dir.

Meyve, sebze ve tüm bitkilerin verimini, dayanıklılığını, kalitesini arttırırken, doğal aromasını, nefasetini kazandırır, kök ve kök çevresindeki hastalıklara karşı direnç sağlar..

  • Yapı itibari ile hem toprak düzenleyici hem de bitki besleme grubunda yer almasını sağlayan özelliklere sahiptir.
  • Solucan Gübresinde bitki besin elementlerinin %97’si özellikle N, P ve K, bitki tarafından doğrudan alınabilir formdadır. Buna bağlı olarak worm castings ve dolayısı ile Liquid Worm Fertilizer da, zengin üst topraktan kullanılabilir formdaki azot miktarının 5 kat, potasyum miktarının 7 kat, kalsiyum miktarının ise 3 kat daha fazla olduğu tespit edilmiştir.
  • Faydalı Mikroorganizmalar: Solucanların dişleri olmadığından, mamalarını sindirme işlemini mikroorganizmalar ve enzimler vasıtası ile gerçekleştirirler. Bu parçalama esnasında, zararlı bakteri, fungus ve enfeksiyon yaratacak mikroorganizmaları ve yabani ot tohumlarının da parçalanmasına sebep olurlar.Solucanların bağırsak florasında yaşayan bu faydalı mikroorganizmalar dolayısıyla Worm Castings’e (Solucanın Gübresine) geçmektedir.
  • Kimyasal ve fiziksel tahribata uğramamış doğal ve verimli topraklarda 1,7 x 108 faydalı bakteri bulunurken, Solucanların bağırsak florasında 2,1X109 adet bakterinin olduğu rapor edilmiştir. (Faydalı Mikroorganizmalar sıvı formda nötr durumdadır ve hava ve nemli ortama kavuştuklarında yeniden yaşam formu alırlar)
  • Solucanların sindirim sistemi ve vücut sıvısı olarak tanımlanan Sölom Sıvısı içerisinde sitolitik, mitojenik, proteolitik, aglütinant, hemolitik ve antibakteriyel etkiye sahip 40’ dan fazla madde saptanmıştır. Bu maddeler antijen bağlayan proteinler ve lizozim savunma sistemlerinin önemli elemanlarıdır. (Bitkilerde kök, gövde, yaprak ve meyve hastalıklarına karşı direnç ve koruma sağlar.)
  • Solucan Gübresi; “lumbricin I” adı verilen özgün bir antimikrobiyal peptid içerdiğinden, tüm dünyada çok tahripkar özellikteki hastalık etmenlerinin bitki gelişimi, kalitesi ve verimi üzerindeki yıkıcı ve tahripkar etkisi olan Pseudomonas putida, Erwinia herbicola, Mycobacterium liquefaciens, Staphylococcus gallinarum bakterileri ve Sclerotinia sclerotiorum, Aspergillus humicola, Aspergillus fumigatus, Alternaria alternata, Penicillium brevicompactum, Verticillium dahliae, Fusarim oxysporum ve Aspergillus niger fungusları Pythium, Rhizoctonia gibi toprak kaynaklı hastalık etmeni olan zararlı mikroorganizmalara karşı geniş spektrumlu bir antimikrobiyal etki göstermekte bakteri ve fungusların çoğalmalarını baskılayıcı bir tutum sergilemektedir.
  • Enzim İçeriği: Solucanlarını bağırsaklarında aktif olan amilaz, kitinaz, selülaz, ksilenaz, sellobiaz, endoglukanaz, asit fosfataz, alkalin fosfataz ve nitrat redüktaz enzimleri mevcuttur. Bilindiği üzere enzimler protein yüklüdürler, bitkinin enerji ihtiyacını karşılamaktadırlar, aynı zamanda katalizör etkileri olduğundan var olan biyo etkileri hızlandırırlar ve dolayısı ile bitki kök, gövde ve meyve büyümesini hızlandırırlar.
  • Ph ı düzenleme karakteristiği bu yukarıda sayılan enzimler vasıtası ile sağlanır. Antibiyotik sentezinde aktif rol oynayarak bitki direncine olumlu etkileri bulunur.
  • Kitinaz enzimi: Solucanların sindirim sisteminde bulunan kitinaz enzimi; Kitin adı verilen ve mantar hücre duvarlarını oluşturan, eklembacaklılar tarafından dış iskeletlerinin kurulmasında kullanılan ve eklem bacaklıların ağız kısmının ana bileşeni olan karbonhidratı parçalayarak bu zararlılara karşı etkin bir mücadele yapar. Ayrıca böceklerin kabuk yapısında bulunan kitin maddesini parçaladığından bu maddeyi hisseden böceklerin özellikle Solucan Gübresinin Sıvı formunun yapraktan uygulandığı bitkilerde böcekleri kovarak bir tür biyolojik mücadele metodu oluşturabilmektedir.
  • Salisilik asit: Bitkilerin çok önemli savunma kimyasalları olarak bilinir. Solucanların bağırsağın etrafındaki yeşilimsi klorogogen hücreleri glikojeni sentez ve depo ederken, üre, yağ ve salisik asidin sentezini yaparlar. Bu madde wormcastig’e sindirim sistemi nedeniyle geçer ve uygulandığı topraklarda bitkiye doğal bir direnç kazandırır.
  • Organik Karbon: Solucanlara verilen mamadan ve organik yapısından kaynaklı olarak, yüksek oranda Organik karbon içerir. Organik Karbon toprak verimliliğini arttırır ve havadaki carbonun toprakta depolanmasını sağlar. Sık toprak işleme %50 oranında carbon kaybına sebep olmuştur. Solucan gübresi içerisindeki organik karbon zinciri içindeki hidrosil ve hidrojenin sodyum ve klor elementlerini şelatlamak sureti ile nötralize etmekte ve bitkiye geçişini engellemektedir. Dolayısı ile tuzluluğu yüksek olan tarım arazilerinde tuz etkisini azaltmaktadır..

Sizlerden gelenler

Nisa Sağlam

Kişisel, İstanbul

Merhaba harikasınız başarılarınızın devamı gelir inşallah.

Emirhan Sarı

Kişisel, Adana

İlk günden bu yana ekiple beraber bu işde ne kadar tecrübeli ve profesyonel olduğunuzu kanıtladınız. Başarılarınızın devamını dilerim.

Bayram Şahin

Kişisel, İstanbul

Allah utandırmasın, çıkmış olduğunuz bu davada herşey istediğiniz gibi olsun. Yaşasın organik tarım, yaşasın temiz ülkemiz ve geleceğimiz.

Alone Day

Kişisel, London

Allah sizi korusun, hepinize iyi şanslar.

Cengiz Gözdemir

Kişisel, İstanbul

Selamün aleyküm güzel kardeşim, tüm içtenliğinizle bilgi paylaşıyorsunuz. Allah razı olsun.

Ali Karka

Kişisel, İstanbul

Her geçen gün daha da ileri gidiyorsunuz, bu işi bilinçli kişilerin yapması dahada umutlandırıyor.

Yorum Yap